Fokhagyma-kúra

vonal

A fokhagymát gyógyászati célra kúraszerűen alkalmazhatjuk – ehhez kínálok most két receptet.

Az első recept használata érszűkület, érelmeszesedés ellen hatásos, kínai eredetű. 1971-ben, egy UNESCO-expedíció során találtak rá egy agyagtáblán – azóta számtalan nyelvre lefordították és hatékony eleme lett a népi gyógyászatnak.

Különlegessége, hogy nem drasztikusan hat (megkockáztatva ezáltal, hogy „takarítás” közben valami felszedett lerakódás elzárjon egy eret!) – hanem szépen fokozatosan tisztítja ki az ereinket. Ez előnyben az előnye is más módszerekhez képest – amihez hátrányként azért megemlítem, hogy a fokhagymának ilyen intenzív fogyasztása kétségkívűl jótékony, de bizonyos illatokkal együtt jár… Cserébe nyugodtan ehetünk hagymát – mert (az már) nem fog érződni...

Elkészítése:

330 gramm megtisztított fokhagymát összezúzunk, majd felöntjük 300 gramm tiszta (96%-os) alkohollal. Az edényt jól lezárjuk és 10 napig érleljük. Ezt követően egy tiszta ruhán keresztül leszűrjük és újabb két napig pihentetjük.

A két nap után az alábbi táblázat szerint kell naponta háromszor, evés előtt – alkalmanként 50 gramm tejbe csepegtetve fogyasztani.

Nap:

reggeli

ebéd

vacsora

1.nap

1 csepp

2 csepp

3 csepp

2.nap

4 csepp

5 csepp

6 csepp

3.nap

7 csepp

8 csepp

9 csepp

4.nap

10 csepp

11 csepp

12 csepp

5.nap

13 csepp

14 csepp

15 csepp

6.nap

15 csepp

14 csepp

13 csepp

7.nap

12 csepp

11 csepp

10 csepp

8.nap

9 csepp

8 csepp

7 csepp

9.nap

6 csepp

5 csepp

4 csepp

10.nap

3 csepp

2 csepp

1 csepp

A 11. naptól 25 cseppet kell fogyasztanunk naponta 3 alkalommal, amíg el nem fogy a maradék.

50-55 éves korig 5-6 évente, 55 év felett 3-4 évente elegendő megismételni. Aki nem már eleve teljesen meszes erekkel kezd neki, hanem tudja, hogy hajlamos rá (családilag, álló munka stb.) – az biztos lehet benne, hogy 70-80 évesen is rugalmas érfalai lesznek.

Magas vérnyomás, érelmeszesedés elleni szer

Hozzávalók:

A fokhagymát összevágjuk, az élesztőt rámorzsoljuk. Az egészet összekeverjük a mézzel és a vízzel. 9 napig hagyjuk állni, de naponta rázogassuk meg.

Ha elkészült, naponta 3x1 evőkanállal kell étkezés előtt fogyasztani. (Cukorbetegeknek nem javasolt a méz miatt!)